Roadtrip door Oost-Canada

Onze highlights

Normaal zijn we niet zo´n fan van vroege wekkers, maar toen op 6 juli 2019 de wekker al voor 6 uur af ging, waren we meteen klaarwakker. Eindelijk was daar de langverwachte dag van vertrek, op naar Oost-Canada, op naar Toronto!

Een goed begin is het halve werk

De reis begon al geweldig, want we vlogen Business Class. Alle noodzakelijke handelingen op Schiphol gingen binnen no-time voorbij via de Priority Lane. Na rustig ontbeten te hebben in de Lounge werden we na het boarden onthaald met een glas champagne. Wat een heerlijk begin van de vakantie! Na aankomst op Pearson International Airport haalden we de (ENORME) huurauto op en reden we naar ons appartement in Mississauga, een voorstad van Toronto. De roadtrip door Oost-Canada kan beginnen.

Toronto & de Niagara Watervallen

De eerste dagen hebben we doorgebracht in Toronto en omgeving. Uiteraard stond daar familiebezoek op de planning, want de oma van Cérise woont in Scarborough. Daarnaast zagen we Toronto vanaf grote hoogte in de CN Tower, waren we getuige van een overwinning van de Blue Jays op de Baltimore Orioles en genoten we van downtown Toronto.

Andere hoogtepunten waren een bezoek aan de Niagara omgeving: het stadje Niagara-on-the-Lake en uiteraard de Niagara watervallen zelf. Ook het met een speedboot varen over de Niagara rivier was een onvergetelijke ervaring! Meer over onze ervaringen in Toronto en omgeving lees je hier.

Beren, meren & muggen:
Een bezoek aan Algonquin Park

Nu kon de roadtrip door Oost-Canada echt beginnen! Canada staat bekend om de fraaie combinatie van stad en natuur. Nadat we met het stedelijke deel hadden kennisgemaakt, was het dan ook tijd om de natuur op te zoeken. Op een paar uur rijden van Toronto vind je daar de perfecte mogelijkheid voor, namelijk Algonquin Provincial Park. We genoten van de eenzame rit richting het park, lunchten in het schattigste restaurant van Canada, sliepen in een hutje in het bos, zagen een zwarte beer en werden bijna vermoord door muggen. Over onze avonturen in dit prachtige park lees je hier meer.

Van een citytrip in Montréal naar een avonduur in New York

Na ons bezoek aan Algonquin ging de roadtrip in Oost-Canada verder richting het Franstalige deel van Canada. We verlieten de provincie Ontario en reden Quebec binnen, op weg naar Montréal. In Montréal beklommen we tot onze eigen verbazing de Mont Royal, aten we poutine en maakten een heel gaaf uitstapje naar Ausable Chasm waar we al klimmend en klauterend de Adirondacks bedwongen. Hoe wij Montréal en omgeving beleefden, is hier te lezen.

Ottawa & Omega Parc

Na Montréal was Ottawa de volgende stop. We brachten een bliksembezoek aan de (fraaie) Canadese hoofdstad, maar niet voordat we een tussenstop maakten om een lading hongerige herten te voeren in Parc Omega. Op de terugweg richting Toronto sliepen we in het slaperige stadje Marmora en aten we Amerikaanse porties in The Ranch. Over onze laatste dagen van deze heerlijke roadtrip door Oost-Canada lees je hier meer.

De laatste dagen van de roadtrip

We eindigen onze roadtrip weer in Mississauga, waar we verblijven in Novotel Mississauga. De laatste dagen hebben we nog wat dingen op de agenda staan waaronder natuurlijk nog een laatste keer langs de oma van Cérise. Dat was maar goed ook, want corona gooide roet in het eten van onze plannen voor 2020 om door Toronto en de West-kust van Canada te touren.

Vanuit Marmora reden we weer richting Toronto waar we een stop hadden gepland bij de Toronto Zoo. Deze dierentuin ligt vlak buiten de stad Toronto en is verdeeld in zoögeografische regio’s: Indo-Maleisië, Afrika, Amerika, Toendra Trek, Australazië, Eurazië en het Canadese domein. Het park is erg ruim opgezet en je kan je er wel een dag goed vermaken.

In de laatste dagen van de reis zijn we nog een keer de grens van de Verenigde Staten over gegaan voor een hele leuke reden! We gingen terug naar de universiteit waar Cérise in 2016 heeft gestudeerd: University at Buffalo. Cérise studeerde daar als onderdeel van haar bachelor, voor ze Marco leerde kennen en vond het dus ontzettend leuk om de campus te laten zien. Zo liepen we langs het gebouw waar ze haar kamer had en liepen we even door het sportcomplex van onder andere de Buffalo Bulls (het college American Football-team).

De allerlaatste stop op de agenda was een uitje enkel voor Cérise, haar zusje en een goede vriendin van haar zusje: Modern Ink tattooshop! Al een tijdje liepen Cérise en haar zusje Chiara met het idee rond om hun band met Canada te vereeuwigen. Na lang wikken en wegen kwam Chiara met het idee om een kleine Maple Leaf te laten zetten. Een kleine, subtiele tattoo zag Cérise ook wel zitten en dus was de keuze snel gemaakt! Via Instagram kwam we uit op Modern Ink tattoos en dat bleek een hele goede keuze! Tattoo-artist Mia heeft onze tattoos geplaatst en nog elke dag kijken Cérise en Chiara met heel veel liefde terug op hun tattoos.

Onze roadtrip door Oost-Canada
, ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact Us